Старите дискове имаха малко, но видимо износване и лек ръб, както си личи от снимката на предния диск:

Набавих си комплект дискове на "Otto Zimmermann", в стокови размери и конфигурация за е30 - вентилирани отпред и плътни отзад, накладки "Textar" и нови датчици за тях, лампичката за накладките светеше (и още свети
), но и случая да не беше такъв - щях да ги сменя въпреки това. Закупих си също и спирачна течност DOT4 на "BOSCH". Тук е момента да благодаря на Konan_Riil за съдействието
. Това са според мен оптималните продукти в съотношение цена/качество. В момента все още не смея да скачам силно и рязко на спирачките, тъй като съм изминал няма и 200 километра от смяната, а смятам, че има нужда от време за нагаждане на накладките към диска.
Първите ми впечатления трябва да кажа, че са много добри - педала на спирачката стана по-твърд и много по-чувствителен. Колата се усеща много по-сигурна при спиране.
В заключение, смятам, че това е едно не много скъпо начинание, което според мен си струва всяка вложена стотинка. Призовавам всеки, който не се чувства сигурен в спирачната си система да вложи малко пари, за да гарантира собственото си спокойствие и безопасността както на себе си, така и на околните.