Съвет за BBS RS

Каква паста или боя да изберем или кое как се прави, за да изглеждат нашите любовници добре!

Модератори: slatanic, Illusion

Re: Съвет за BBS RS

Мнениеот SuPeR_FLY на 18 Фев 2010, 03:02

Хората имат уникални коли макар и голфчета, не мисля че някой може да го отрече това и незнам дали някога ще ги стигнем колите ни да изглеждат така изпипани в детайли! Заслужават респект!!! Разгледай и http://www.wheel-whores.com/forum/ ще видиш още идеи, няма такива манияци на джанти от какви смотани какви чудеса стават, даже и тенекиени джанти правят уникални :mhihi:
Изображение
Аватар
SuPeR_FLY

Мнениеот K27 на 18 Фев 2010, 03:04

Разгледах ги снимките, иначе откъде ще знам за голфовия тунинг в сайта...
Въобще не може и да става дума за сравнение на голф с Е30! Голфът, печи го, вари го, тунинговай го по хАмерикански или по европейски, винаги ще си остане голф, насрана работа. То не може да се е родило грозно, а после да стане хубаво, такъв филм има само в Библията... :mhihi:
Оптичния тунинг (много обичан от голфаджиите и особено хАмериканските позьорковци, нямащи нищо общо със стилът и вкусът, присъщи на стария континент) е въпрос на вкус. Това че някои ги кефят хромирани островърхи джантоци с огромни инчове и бордове, а все още си правят колите с лентови ресьори и великите хот-родове с карбуратори, не означава, че не ги бие кичът яко през душиците и че не са като гаргичките, да се радват на повечко лъскавко и хромирано. Над половината от тия голфчетата, по които се прехласваш, са напълно позьорски и са карани с репатраци на мястото на снимките, та да им се радва интелегентния хАмерикански зяпач. Това, че са хвърлени много пари и труд, не означава че е красиво. За мен е кичозно, претрупано, ненужно 'раздуто' и само като си представя и че е 'репатрашко', ме обхваща едно такова особено чувство... :mhihi:
Мое мнение е, че когато оптиката се набива прекалено много на очи, значи работата е засрана... Народа го е казал "Много на добре, не е на добре". Пак мое мнение е, че оптиката трябва да е по-скоро семпла, ненатрапчива, не претрупана, не крещяща, да дава ясно впечатление за функционалност... да не хваща от първия път с крещящото си присъствие, но въпреки това да те накара да погледнеш и втори, и трети път, докато накрая се усетиш, че всъщност гледаш нещо много красиво. Красиво, но и естествено, а не като рисунка от комикс.
Но всичко си опира до вкус. След като те кефи, прави джантите както на теб ти харесват, а пък във форума ще срещнеш и мнения, различни от твоите, той е затова.

П.С. 'хАмерикански' го ползвам като нарицателно, равнозначно е на 'цигански', да не си помислиш пак, че не съм гледал снимките.
Изображение
Цилиндри: 4 - за мотоциклет, 6 - за Е30 ежедневка, 8 - за кеф на меломаните, 12 - за жУвотни, правени и карани от боклуци! :mhihi:

Всеки от нас, всеки ден би трябвало да прави нещо добро, за да остане човек.
И нещо лудо, пак всеки ден, пак за да остане човек.
Ботев и Левски умряха за стадо овце.

Първите 20 години от живота при повечето хора са невинни. Вторите 20 години при повечето хора са изпълнени с пороци, което довежда до следващите 20 години, които също са невинни.
Аватар
K27

Мнениеот Konan_Riil на 18 Фев 2010, 09:50

Никой недей слуша, направи си ги как ти душа сака. Преди години като реших да си правя АСТ-то със златиста спица, много "експерти" казха, че ще е цигания. Учудващо обаче след като седмака се появи с джантите и така хубавоо го поогледаха из града, започнаха да се появяват всякакви марки автомобили с боядисани по същия начин джанти. Не се лъжи на праховото, цветовете се различават от тези на каталога, хрома става по зле и от на космос лак никел спрея, за хромиране, на бордовете не си и помисляй, ще прецакаш състава на алумина (минал съм по тоя път). Ако познаваш Веско, бояджията от Прослав, той има номерата за оригиналните бои на BBS за BMW, ако не ще те свържа с него.

Успех!
Изображение 24V>16V>12V , но 3.5cc>2.8cc>2.5cc> Golf III GTI ABF !!!
Аватар
Konan_Riil

Мнениеот GRINGO на 18 Фев 2010, 11:57

Аз съм се насочил към прахово защото тия спици нямат търкане. Ще си оставя пръстите и после
бояджията и той ще си остави ръцете и накрая нищо няма да става от тия джанти.
Има вече няколко места където само с това се занимават (прахово боядисване на джанти) и ще мога
да видя готови неща и да си харесам цвят.
Плюс това праховото покритие ще е доста по-издръжливо.
Бордовете няма да ги хромирам. Прекалено лъскаво става и много бие на очи.
Само болтчетата искам да си защитя от корозия.
Оригинално са били алуминизирани ,а аз ги търках с телената четка и им ебах майката.
Отначало изглеждаха супер, но после ръждясаха.

ПП.Прати някоя снимчица на дъртия, че съм забравил как изглежда.
GRINGO

Мнениеот Konan_Riil на 18 Фев 2010, 22:43

Имат търкане спиците, желание се иска. Сам си изтърках и АТС-та и BBS RS01-то. За праховото се иска да е изчистено всичко. Незнам дали си наясно, но там се нагрява материала и има опасност долната боя да шупне или да влезе в реакция с новата. Гледката е неприятна. Ти си знаеш.
Аватар
Konan_Riil

Мнениеот GRINGO на 18 Фев 2010, 23:14

Konan_Riil написа:Имат търкане спиците, желание се иска. Сам си изтърках и АТС-та и BBS RS01-то. За праховото се иска да е изчистено всичко. Незнам дали си наясно, но там се нагрява материала и има опасност долната боя да шупне или да влезе в реакция с новата. Гледката е неприятна. Ти си знаеш.

Преди това ще се минат на песъкоструйка.
GRINGO

Мнениеот Konan_Riil на 19 Фев 2010, 00:49

Намери ситен пясъкоструй иначе става на вълни. Най-добре тегли една шкирка 220 след пясъкоструя, обезмасляване и на боя.
Аватар
Konan_Riil

Мнениеот SuPeR_FLY на 19 Фев 2010, 01:30

Аз сам си направих пясъкоструйка със ситен кварцов пясък става перфектно... Не е толкова на вълни - все едно си ги минал на 180-220, а с един дебел шприц отгоре добре пръснат, че да стане огледало си перфектен, аз моите зимните ббс-ки така ги пръсках без грам да ги търкам щото ме мързеше и станаха пак добре! Ама най-добре си иди на прахово те дето правят джанти с песакуструй и прахово си знаят работата, няма да ти ги направят смотани! ;)
Изображение
Аватар
SuPeR_FLY

Мнениеот GRINGO на 19 Фев 2010, 13:49

SuPeR_FLY написа: Ама най-добре си иди на прахово те дето правят джанти с песакуструй и прахово си знаят работата, няма да ти ги направят смотани! ;)

И аз така си мисля.
Малко по доверчиви трябва да сме.
Има и хора които си разбират от работата.
GRINGO

Мнениеот MitKo_e30 на 24 Мар 2010, 11:49

Другото което можеш да направиш е да им направиш борд...
Ето какво имам впредвид!
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3-5-oute ... ccessories
Ели тези http://cgi.ebay.com/ebaymotors/16-INCH- ... ccessories

Става нещо такова http://www.wokke.de/Feedback-Dateien/BBS-RS077.JPG
Изображение
Изображение
www.E30.пияници&пустиняци.цoп
Аватар
MitKo_e30

ПредишнаСледваща

Назад към Външен вид и грижи за автомобила