Разгледах ги снимките, иначе откъде ще знам за голфовия тунинг в сайта...
Въобще не може и да става дума за сравнение на голф с Е30! Голфът, печи го, вари го, тунинговай го по хАмерикански или по европейски, винаги ще си остане голф, насрана работа. То не може да се е родило грозно, а после да стане хубаво, такъв филм има само в Библията...
Оптичния тунинг (много обичан от голфаджиите и особено хАмериканските позьорковци, нямащи нищо общо със стилът и вкусът, присъщи на стария континент) е въпрос на вкус. Това че някои ги кефят хромирани островърхи джантоци с огромни инчове и бордове, а все още си правят колите с лентови ресьори и великите хот-родове с карбуратори, не означава, че не ги бие кичът яко през душиците и че не са като гаргичките, да се радват на повечко лъскавко и хромирано. Над половината от тия голфчетата, по които се прехласваш, са напълно позьорски и са карани с репатраци на мястото на снимките, та да им се радва интелегентния хАмерикански зяпач. Това, че са хвърлени много пари и труд, не означава че е красиво. За мен е кичозно, претрупано, ненужно 'раздуто' и само като си представя и че е 'репатрашко', ме обхваща едно такова особено чувство...
Мое мнение е, че когато оптиката се набива прекалено много на очи, значи работата е засрана... Народа го е казал "Много на добре, не е на добре". Пак мое мнение е, че оптиката трябва да е по-скоро семпла, ненатрапчива, не претрупана, не крещяща, да дава ясно впечатление за функционалност... да не хваща от първия път с крещящото си присъствие, но въпреки това да те накара да погледнеш и втори, и трети път, докато накрая се усетиш, че всъщност гледаш нещо много красиво. Красиво, но и естествено, а не като рисунка от комикс.
Но всичко си опира до вкус. След като те кефи, прави джантите както на теб ти харесват, а пък във форума ще срещнеш и мнения, различни от твоите, той е затова.
П.С. 'хАмерикански' го ползвам като нарицателно, равнозначно е на 'цигански', да не си помислиш пак, че не съм гледал снимките.
Цилиндри: 4 - за мотоциклет, 6 - за Е30 ежедневка, 8 - за кеф на меломаните, 12 - за жУвотни, правени и карани от боклуци! 
Всеки от нас, всеки ден би трябвало да прави нещо добро, за да остане човек.
И нещо лудо, пак всеки ден, пак за да остане човек.
Ботев и Левски умряха за стадо овце.
Първите 20 години от живота при повечето хора са невинни. Вторите 20 години при повечето хора са изпълнени с пороци, което довежда до следващите 20 години, които също са невинни.