м42 то полудя !

Чудите се какво е най-подходящото масло за вашия двигател, или как да се оттървете от онзи досаден шум? Задайте въпросите си тук.

Модератори: slatanic, Illusion

м42 то полудя !

Мнениеот SammY на 06 Юли 2010, 17:17

Колеги нещо стана с мойто м42 :help: Започна да неможе да се изрязва от ниски обороти и да се 4уди кво да прави като му дам цялата гас ... Смених бенз филтъра и за 2 3 дни се оправи , но сега пак нещо прави същите мизерии само че сега ги прави като загрее ... Мине ли 3к оборота си върви паднат ли около 2 к или малко по малко започва да плете да тресе мотора направо иска да излезе от коша :cryz: Решил съм уте сутрин да обиколя всички датчици с контактен спрей да видим ще има ли ефект ... Някой ако има някви идеи нека си казва :smile: Мотора е от е36 да вметна само ...
"Мощността най-вероятно бе около 1400к.с. , но ние не знаехме точното число , защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 к.с " BMW //M3 : Пол Роше ...
Аватар
SammY

Re: м42 то полудя !

Мнениеот K27 на 06 Юли 2010, 17:25

Виж за всеки случай и налягането на бензина.
Изображение
Цилиндри: 4 - за мотоциклет, 6 - за Е30 ежедневка, 8 - за кеф на меломаните, 12 - за жУвотни, правени и карани от боклуци! :mhihi:

Всеки от нас, всеки ден би трябвало да прави нещо добро, за да остане човек.
И нещо лудо, пак всеки ден, пак за да остане човек.
Ботев и Левски умряха за стадо овце.

Първите 20 години от живота при повечето хора са невинни. Вторите 20 години при повечето хора са изпълнени с пороци, което довежда до следващите 20 години, които също са невинни.
Аватар
K27

Мнениеот Konan_Riil на 06 Юли 2010, 21:27

Замери вятъра в цилиндрите, да не е избягала някоя друга атмосфера.
Изображение 24V>16V>12V , но 3.5cc>2.8cc>2.5cc> Golf III GTI ABF !!!
Аватар
Konan_Riil

Мнениеот SammY на 07 Юли 2010, 01:07

K27 написа:Виж за всеки случай и налягането на бензина.

И мен тва първо ме загложди дали реголатора не е дал фира ... Дано да е той :smile:
п.п. Има ли варянт и от "пикаеща" дюза да прави тези номера , че просто нз какви са признаците?
"Мощността най-вероятно бе около 1400к.с. , но ние не знаехме точното число , защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 к.с " BMW //M3 : Пол Роше ...
Аватар
SammY

Мнениеот SammY на 07 Юли 2010, 16:45

Причина та се оказа смешна :mrgreen: Имаше толкоз нагар по свещите ,че нз даже как е палил и на всичкото отгоре се оказа ,че 1 свещ е различна :shock:
Обаче пак ме гложди дали е само това ... Ще покарам и ще си каже де :mrgreen: Така се получава като купуваме и "пляскаме" ДВГ та без да сменяме и най елементарни неща камоли да правим пълна ревизия :smile:
Аватар
SammY

Мнениеот Konan_Riil на 07 Юли 2010, 22:09

Мен ако питаш хич не е смешна на тази причина "нагар по свещите ,че нз даже как е палил ". В повечето случай се оказва, че нагара е съвкупност от ойлпапи и неизгорял бензин вследствие на леко поиздухан матор. А това води до доста сериозен и скъпичък ремонт. Та в повечето случаи не се ремонтира, а се купува следващ двигател и така докато се оцели перфектния. Ако ще взимаш друг двигател гледай само да не е каран в България. Ще се окаже, че е минал през няколко ръце и при всички е бил перфектен и икономичен, само при теб ще има проблеми и ще гори повечко :mhihi:

Успех с начинанието!
Последна промяна Konan_Riil на 07 Юли 2010, 22:54, променена общо 1 път
Изображение 24V>16V>12V , но 3.5cc>2.8cc>2.5cc> Golf III GTI ABF !!!
Аватар
Konan_Riil

Мнениеот SammY на 07 Юли 2010, 22:21

Колега много си прав , ама това си го знаеш само дето при мен няма оилпапи или поне не се хваща по щеката :mrgreen: Това с търсенето на "перфектния "мотор не е за мен ,а по скоро една пълна ревизия е моя избор :ok: че докато попадна на перфектния може да дам пари колкото за С14 ка с правилното купе :smile: Иначе мерси за успеха ще ми е нужен :ok:
Аватар
SammY

Мнениеот SammY на 26 Юли 2010, 21:42

Проблема вече е решен колата си пее :mrgreen: Вчера се хванах да проверявам бобини , свещи , кабели , защото колата пак почна да прави номерца и правеше свещите на гъс ! Всичко 6 пък колата не работи добре :mhihi: И накрая се оказа ,че проблема е лоша връска на буксата към дебитомера :oops: Учудих се колко съм глупав да не почна от там :mhihi: Бях готов да права основен ремонт ,а се оказа че мотора си има вятър
1ви - 12
2ри - 13
3ти - 13
4ти - 12
мерено на загрял мотор ...
Сега поне ще покара малко така и май ще пада главата за освежаване ,че тая разлика малко не ме кефи :e30f:
Аватар
SammY

Мнениеот K27 на 26 Юли 2010, 22:00

То тая разлика не е от главата.
Изображение
Цилиндри: 4 - за мотоциклет, 6 - за Е30 ежедневка, 8 - за кеф на меломаните, 12 - за жУвотни, правени и карани от боклуци! :mhihi:

Всеки от нас, всеки ден би трябвало да прави нещо добро, за да остане човек.
И нещо лудо, пак всеки ден, пак за да остане човек.
Ботев и Левски умряха за стадо овце.

Първите 20 години от живота при повечето хора са невинни. Вторите 20 години при повечето хора са изпълнени с пороци, което довежда до следващите 20 години, които също са невинни.
Аватар
K27

Мнениеот SammY на 26 Юли 2010, 22:02

K27 написа:То тая разлика не е от главата.

Дано да не си прав , а ако си прав ще е цялостно усвежаването , щото имам някой мераци за тоя мотор и за тях е почти задължително :ok:
Аватар
SammY

Назад към Двигатели